Düğünümüz....

19 Şubat 2013 Salı

Yöresel bir tat-ISLAMA

ıg den takip edenler bilir bu aralar bu güzel yemeğe fazlasıyla taktım.ee 3 yıl olcak buraya geleli biraz kapalım dimi havasından suyundan...Islamayı ben ilk kez Sinop'ta yedim.Buraya özelmiş.ama ayaklananlar olamsın bize ait die sonuçta hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye dimi:)
 
Gelelim malzemlere(büyük kare borcam için)
-yarım kilo ıslamalık yufka
Nedir bu ıslamalık yufka:bizim burada yufkacılarda satılıyor.Yufkayı rula yapıp 2 parmak kalınlığında kesiyorlar , fırına veriyolar ve kıtr kıtır olana kadar fırında duruyor.
-2 parça tavuk but
En yağlısından.Hatta köy tavuğu olursa yemede yanında yat.
-tereyağı
-ceviz
-tuz
-karabiber
ölçileri yok tamamen damak tadınıza kalmış..

yapılışı
tavuk butlarını içine su koyduğumuz tencerede haşlıyoruz.Dikkat suyumuzu kullancaz.içine ben tat katsın die kara biberde atıyorum biraz.Daha sonra haşlanan tavuk etlerimizi didikleyelim bi tabağa.
geçelim ıslama yufkalarımıza.Yufkalarımızı borcama yada tepsiye diziyoruz.Üstüne haşladığımız tavuk suyunu döküyoruz.dikkat çok sulu olmyacak sonra hamur gibi olur.Daha sonra erittiğiniz tereyağını döküyoruz.Dedğim gibi tamamen damak tadınıza kalmış.Didiklediğimiz tavuk etlerini koyduktan sonra üstüne ceviz serpiyoruz.Ve ıslamamız hazır.
 
Notlar
-ben bi kısmını yoğurtlu yapıyorum:)
-en son 5 10 dakka fırında verebilirsiniz.Ben kurur diye tercih etmiyorum.
-Bloğum yemek bloğu değil kusurlarım olduysa affola anlamadığınız yeri sorabilirsiniz:)
Afiyet olsun...
 
Bloğuma girişte kullanıcı adı falan soruyor bu durumdan kurtulmam için ne yapmam lazım bilen var mı?
Sevgiler
öperim çokk

Gisi adlı bloğun güzel hediyesi için burdan lütfen inş. bana çıkar henüz runnerım yok çünkü ondan size başarılar falan dilemeyeceğim:)

31 yorum:

  1. aman allahım kım bılır ne guzeldır tadııı!

    YanıtlaSil
  2. tarifin güzelmiş canım...
    can çektiren cinsten :)
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. :)) o zaman ben bu çekilişe katılmıyorum canımm son zamanlarda şanslıyım biraz :))) hehe bu arada çok değişik bir lezzet ilk defa görüyorum denicem bu tarifi ellerine sağlıkk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay kıyamam katıl be kuzm ha ben ha sen :)dene mutlaka

      Sil
  4. off şahane görünüyor eminim tadıda görüntü kadar güzel olmalı denemek laızm ellerine sağlık ilk defa gördüm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende burda ilk defa gördüm ve yedim tatlım

      Sil
  5. Çok güzel gçrünüyor ellerine sağlık eminim tadıda nefis olmuştur.Bende bunun gönen usulü saçaklı mantı olanını yapıyorum benzer bir şekilde:)çok nefis oluyor.Eşimin yengesinden onları ziyaretimde öğrenmiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçaklı mantıyı araştırcam canım senn de elllerine sağlık öperim

      Sil
  6. Canım benim ellerine sağlık ben b yemeği kırklarelinde yemiştim süper bişeydi :)

    YanıtlaSil
  7. öncelikle ellerine sağlık harika görünüyor uzun zamandır zevkle takip ediyorum her postunu bursada yaşıyorum, biz burada şibik diyoruz bu yemeğe biraz komik ama kim koymuş bilmiyorum adını :) buarada sen üzülme ben sana runner gönderirim çekilişe gerek yok ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin..bursa çok güzel-miş ya ben gelmiştim ama çok uzun zamn oldu..şibik..:))onuda araştırayım...
      oyy saol çok düşüncelisin...

      Sil
    2. Hoşbuldum :) evet bursa güzel bir şehir gezilecek yer çok bekleriz yine ;) mineabrasoglu.blogspot.com runnerlarıma bakmayı unutma ;)

      Sil
    3. bende sabah denedim pembe p... siteye olmadı bunu deniin:)

      Sil
  8. Allah'ım bayıldım ben bu yemeğe! :)
    Nasıl malzemeler, nasıl lezzetler bunlar :)
    Daha önce hiç yemedim, mutlaka denemem lazım :)
    Ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemcim sen de bana bunu dediysen ben kaptım olayı:))

      Sil
  9. süperrrr olmuştur eminimmm, eline sağlıkkk canımmmm...

    YanıtlaSil
  10. Tarifi aldım ,denemeliyim.Sitenize katılıyorum .sizide bana beklerim:)
    http://demodeyiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. ilk kez duydum ıslamayı, ülkemiz ne çeşitli tatlara sahip, kimbilir daha bilmediğim neler vardır .. benim iiçin de bol bol ye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canm ülkemiz çok farklı lezzetlere sahip ve malesef ben ot yemedğim için fazla bilmiyorum ...sen de ye bebeğe lazım:)

      Sil
  12. Çok hoş görünüyor denemeyi düşünüyorum. Takipçiniz oldum. Sizi de kendi bloguma beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Benim annem(bulgaristan göçmeni) börek yaptığı zaman kalan yufkaları kuzine üzerinde bi kaç dk kuruttuktan sonra küçüklü büyüklü parçaladığı yufkların üzerine dökerek yapıyo benzerini. Hatırlayınca yazayım dedim.

    YanıtlaSil
  14. Sinoplu olarak bayılıyorum islamaya :) ankarada da olsa keşke yufkasi :( eline sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  15. Sinoplu olarak bayılıyorum islamaya :) ankarada da olsa keşke yufkasi :( eline sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil