Düğünümüz....

28 Haziran 2012 Perşembe

Kına Gecesi İçin fikirler;)

Bilen bilir bilmeyende şimdi öğrensin kına ya çok önem veriyorum..unutulmaz bi kınam olmalı tamm ben unutmamda dierleri de unutmasın.Aklıma gelen fikirleri ve gördüklerimi sizlede paylaşayım ki fikir olsun.Sadece kınada giyeceğim elbisem süpriz olsun onda da ufak bir ipucu.kabarık abiye giymicem mini ve sırtı açık bi elbise;)Sormayın ki çok süpriz oldu:)

Gelelim fikirlere...

1)Kına mumu-Kına Kandili:Şimcik benm kayınvalide kına mumları hazırlıyor ama ben ayriyetten kına kandili aldım.Çünkü çok hoşuma gidiyor.Ben Samsun'dan 2.5 tl ye aldım ama teyzem İstanbul da sormuş 2 tl ye var...Kayınvalidemi ay çok uzun bi kelime bu ya yabncımısınız kaynanamı karşıma almamak için yanii aa bizim egline bak yaptıklarımı beğenmedi demesn die az aldım 15 tanecik:P bi de kına kandilininde riski var mesela kandil yağı(tekzen de mevcut)lazım. o gece yanmaz falan riske girmemek için kaynanacığımn mumları benm için number one;)




2)Kobicanın kınasında gördüğüm kocaman çerçeve ve darısı başına listesi çok hoşuma gitti.Seval de uyguluo..Bunu yapabilirm...


Resimde ki Sevalin ki mesala;)

3)Bride to be kuşağı:Bırakın ömrümde bi kez dünya güzeli olayım dimi...kuşaksız olmaz ne yazsam ne yazsam die düşünürken "c nin gelini""duygu gelin"arasında karrsız kaldım...Duygu gelin olur heralde;)Ve ayakkabımın rengiyle kuşktaki rengi aynı yapmayı düşünüyorum..Başımda da tacım o gece prenses benim üzgünüm kaybolsn güzeller:)
4)Kına davetiyesi:Canım Begüm'ün(2 şehrin hikayesi) sayesinde ona da çözüm buldum.Kendim tasarladım.100 tanesi 25 tl gibi komik bi rakama geliyor ;)




İlk davetiyemi Mihri Peri yaptı:)


 
5)Kına tacı:Kınalarımızın olmazsa olmazları...Ve gayet revaçta.Bu işi kayınvalidecğime bıraktım.

6)Nedime bilekliği:Çok gerek duymuyorum vaktim olursa yapabilirim;)


7)Kına sakızı:yanlış hatırlamıyorsam "Mimarın Renkleri"isimli blogta gördüm.Üstüne "darısı başına" yazılarından yapıştırmış.Çok hoştu..;)Yine vaktim olursa neden olmasın;)

8)Gül Suyu:Gül suyunun kokusunu çok severim.Süsleyebilirsem dışını tülle falan ikramda bulunabilirim;)

9)Testi kırma:Bereket getirsin die içinde bozk para,şeker,buğday olan ve süslenmiş tepsi Duygu gelinin ayağınn dibinde kırılır.Tabi testiyle etrafta şöle dolanmak lazım:)Bu adeti seviyorum yapmalıyım;)


10)Pasta:Çok gerek bulmuyorum zaten düğünde pasta kesilcek ama benim sağım solum belli olmaz;)


11)Kına mendili:İşte burda sıkı durun kına da dağıtacağımız mendilleri kayınvalidem kendi dikti ve kenarlarını kendi işledi.Köşesine ortada kalp olmak üzere başharfimizi oyaladı harika oldu.Görseli Zonguldak'ta ama gidince resmini çekerim size blogcanlarım....

12)Kına Müzikleri:Bunun için ayrı bir yazı hazırlamayı düşünüyorum ama kınada yapabilirsem Candan Erçetin!in "annem"şarkısını anneme sölemeyi düşünüyorum.Bu da benim anneme süpriizm olsun.yakında sahnelerdeyim dostlar:)

13)Ojeee:Hangi oje yakışmazki kız sana müzği eşliğinde ojeler dağıtılcak:)abarttım:)
ojeler renklimi kırmızımı olsun derken kına demek kırmızı demek direkten kırmızı oje alıp süslemeye karr verdim.Henüz hazır değiller...



Not:Umarım yazım faydalı olmuştur..Sizden de fikirler bekliyorum...Fikirlerinizi yazıma eklicemki herkes yararlansın.Bu arada kınada bindallı giyip giymeyeceğimi soran çok olmuş.Kınam yakılırken giyecem bebekler...Kına gecem kına yakılasıya kadar kızkıza olacak daha sonra ailenin erkekleri ve yakın arkadaşlar gelirler hep beraber eğleniris die düşündüm...Hadi başlasın o zaman beyin fırtınası kınamın kahramanları sizler olun;)








44 yorum:

  1. çok çok çok güzel! :) ben bile heyecanlanmaya başladım, bazılarını görmüştüm ama değişik fikirler var mesela darısı başına listesi süpermiş, gül suyu, testi olayı da güzel ve annene şarkı söylemen bence müthiş özel bişey, umarım herşey gönlünce olur cnm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canm ebnm saol umarım senn kınannda çok güzel olur...

      Sil
  2. ben de fikirlerimi paylaşayım o zaman;
    1-renkli renkli ojeler alıp tüllerle süslenebilir.
    2-küçük sabunlar kadife kumaş kaplanıp, üzerine de broşlar veya dantel çiçeklerle süslenebilir.
    3-dağıtacağın hediyeler hasırdan süslü bir sepetin içinde sunulabilir.
    4-kına için desenli kağıtlar alınıp elde kınanın değişik şekillerde çıkması sağlanabilir.

    Benden şimdilik bu kadar.. bu arada kandil fikrini çok sevdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)tatalım hemen paylaştım bakınız yukarısı çok saol....

      Sil
  3. kına gecesine ben de çok önem veriyorum, ama benim kına gecem düğüne döndü. 2 düğün olunca... ankaradaki düğünümüzün sonunda yakılacak kınam. kına için bütün hazırlıklar tamam, mor bir kına gecesi olacak benimkisi :) yarın öbür gün ben de paylaşırım hazırlıklarımı :) sen her şeyi çok güzel düşünmüşsün, gönlüne göre bi kına gecesi olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayça cım daha ne istiosn 2 düğün işte:)mor muuu anlat mutlaka...heycanla sennkini bekliosmm

      Sil
  4. harika görünüyor şimdiden, birçok detayı düşünmüşsün canım :)) herşey istediğin gibi olsun tatlım inşallah :))

    YanıtlaSil
  5. Kkına gecesinde annelere şarkı söylenir ya benim de babam bana süpriz yapmıştı:)Ferhat Göçer 'in Beni Affet Kızım şarkısıyla dans etmiştik ama ağlayan ağlayana oldu kınanın sonu:)

    Birde bindallımı giydikten sonra Yeşim Salkım 'ın Haydi Kızlar Kalkın Göbek Atmaya''şarkısı çaldı ve arkadaşlarımla ben o müzikle oynayarak girdik içeri harika oldu bak mutlaka dinle şarkıyı:)

    http://kirmizievincadisi.blogspot.com/2012/02/bugun-gunlerden-8.html bu yazımda da yaptığım bilekliklerin görseli var.Arkasına da mıknatıs yapıştırmıştım,şimdi gittiğim heryerde buzdolplarının üstünde benim bilekler:)

    Davetiyelere de bayıldım eminim herşey harika olucak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benmm sana mailk attımmm gördün müüü:)
      umarım harka olur btanemmmm
      bu arada önerilerini paylaştım

      Sil
    2. Yok canım gelmemiş mail.gizemmid@gmail.com tekrar dene kuzum .Herşey harika olucak hiççç telaş yapma:)

      Sil
  6. tatlım ben de senin gibi kına gecem ölümsüz olsun istiyorum. kına gecesi davetiyelerinden bende milyon tane örnek yaptım kendime, tuğbanın kına gecesi diye her yere yazıcam :D onun dışındakiler zaten güzel seçimler herşey gönlünce olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak merak eettm şimdi:)eylül gelinm benm umarm senn de herşey gönlünce olur

      Sil
  7. Girişte lokum ikramı yaptırmıştım ben gülsuyuyla sende ikram edebilirsin;) Darısı başına listesinin öncülüğünü yapmaktan gurur duyuyorum:) Bir de testiyi attığında kırarsan kayınvalidene sözünü geçirebileceksin demekmiş.Kıramazsan yandın yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kübracım lokum fikirini tuttum;)
      testiyi kesn kırmam lazım o zamn kaç merte yüksekten atsamki:P

      Sil
  8. canım ya süpersin süper:)) fikirler mükemmel gerçekten:) kınam yaklaşınca bu postu açıp açıp okurum artık ben:) kınan çok güzel olacak inş canım:))

    YanıtlaSil
  9. Davetiyeyi hallettiğine sevindim canım çok iyi olmuş. Benimki bir de bayramın 2. günü olacağı için ben de şeker, kolanya/gül suyu olayını düşünüyordum, nasıl süslesem diye karar veremedim henüz. Ben de pasta olayını hiç istemedim ama anlaştığımız pakete dahildi mecbur bir daha bir daha keseceğim. Neyse düğün provası yapmış olurum:P Bugün bir de aldığım kına şablonlarını paylaşayım blogta şimdi aklıma geldi. Eline kınada kullanabilirsin şekli güzel olsun diye sen de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canm paylaşımın harika saol bu konuda bana çok ayrdmcı oldn saol....

      Sil
  10. yaaa çok özendim kızıım bi daha kına yapasım geldi senin bu posttan sonra... şu davetiyelerden 3.ye bayıldım... diğer tüm fikirler uygulanası canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gel kına tazeleyelm kuzm istanbul zng. 5 saat.)

      Sil
  11. duygucumm bu postuna tek kelımeyle bayıldımm mukemmmel yaa ben de nişanlıyım
    ve kına gecemın tıpkı senın gıbı unutulmaz bişey olmasını cok ıstıyorum ve farklı fikirlerini sabırsızlıkla beklıyorum ayrıca kına gecesi fikirlerine dair postların uzun süre devam etsin lütfeeeeeeeeennnnnnn..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. btanemmm benm umarm yararım olmştr...aklıma gelenleri paylaşacam söz;)

      Sil
  12. harika bir post olmuş ve çok çok çok farydalı canım darısı başına listesi harika birşey :)

    YanıtlaSil
  13. aaah aah iki ayrı şehirde düğün yapmanın gözü kör olsun:)) kınamı düğüne ekledim de içimde kalan çok şey oldu:D herşey bir yana da bence kayınvalidenin kıymetini bil benim herşeyimi annecim yaptı kayınvalidemin hiç bir katkısı olmadı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))bu konulara grmeyelm kuzm:))
      olsun o da başka bi açığını kapatr bebeğimm merak etme

      Sil
  14. davetiyeler cok tatli harika fikirler var cok begendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kizlar nerden, nasil tasarliyorsunuz bu davetiyeleri acaba yaaa, superler :)

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. tatlım ben Sinopta yaşıorum burda bi matbayla anlaştım 4 kartvizit boyutunda ahım şahım kaliteli bi kağıt değil ama ihtycamı gördü...evey uygun çnkü ben Zong.ta sordum2 katıydı fytaı canım

    YanıtlaSil
  17. normalde en asagi 1tl'ye bastirabiliyosun..aman aham saham biseyin de geregi yok zaten bunun icin:)) cok begendim iyi yapmisin;)

    YanıtlaSil
  18. daha güzeli senn olsn canmm:)

    YanıtlaSil
  19. ayy amin isallah 24 agustosta benim kina gecem var 26sina dugun ama daha kina icin tek bir hamlede bulunmus degilim:)) Allah sakinligimin sonunu mutlu etsin:))

    YanıtlaSil
  20. Harikasin!!!! Cok isime yaradi
    emegine aklina fikrine saglikkkkkkk!!!!!

    YanıtlaSil
  21. Harikasin!!!! Cok isime yaradi
    emegine aklina fikrine saglikkkkkkk!!!!!

    YanıtlaSil
  22. günlerdir davetiye tasarlayacak yer arıyorum nerden yapıosunuzz bunlarııı yardım edinn :)

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızlar ben bu davetiyeleri ve darışı başına yazılarını evde yapıyorum ilgilenen varsa yardımcı olmak ısterım. :)
      kbra496@gmail.com

      Sil
  24. Kizlar top tulden taclar cok rovansta ayrica cok begeneceginizi umuyorum orhanhakalmaz in salinda gel turkusuyle salona giris yapabilirsiniz muhtesem olur ;)

    YanıtlaSil
  25. Kizlar top tulden taclar cok rovansta ayrica cok begeneceginizi umuyorum orhanhakalmaz in salinda gel turkusuyle salona giris yapabilirsiniz muhtesem olur ;)

    YanıtlaSil
  26. Arkadaşlar merhaba,

    Bana da yardımcı olur musunuz?
    yaşadığım şehirde kır düğün salonu hatta açık hiç bir düğün salonu yok nu yüzden suni çim olan halı sahada yapmak istiyorum:)
    Nasıl yaparsam neler yaparsam saha olduğu anlaşılmadan çok hoş kır havası verebileceğim salaş bir düğün yaparım.

    YanıtlaSil
  27. çok güzel bir yazı olmus elinize sağlık. Kaftan ve bindallılar ile ilgili bir yazı düşünürseniz. İstedğiniz modellerle ilgili yardımcı olabiliriz. Kına gecesi farklı trendler ve süslemeler de mevcuttur. sitemiz: http://www.kinaorganizasyon.net/galeri/

    YanıtlaSil