Düğünümüz....

5 Nisan 2011 Salı

Lazanya Yaptım

Canım C iznini yanımda kullandığı için ona bütün marifetlerimi göstermek zorundayım bu aralar.Sonra bu kız yemek yapamıyor falan demesin.Kendisini makarna falan kesmediği için ona ne istediğini sordum.Hiç düşünmeden "lazanya" dedi.Bu aralar Garfield tarzında.Ben işte olduğum için öğlene kadar uyumalar,akşama kadar tw izleme ohhh..Nasıl özenir oldum ona.Nese lafı uzatmadan yaptık ve afiyetle yedik..Lazanyayı kim bulduysa kendisini bininci kez saygıyla anıyorum.Yok böle bir tat yok;)

Malzemeler                                   
-Yarım paket lazanya               
-300 gram kıyma
-2 adet havuç
- 1 adet soğan                 
-3 adet domates
-2 yemek kaşığı salça
-1 kaşık zeytinyağı
-Göz kararı yağ
-karabiber
-kırmızı biber
-tuz
-Kaşar rendesi

Beşamel Sos
- 2 çorba kaşığı tereyağı
-4 çorba kaşığı un
-3 su bardağı süt

YAPILIŞI
Soğanı küp küp doğrayıp yağda hafif sarartın.Daha sonra rendelenmiş havucu ekleyip biraz kavurun.Kıymayı ekleyip birbiriyle özleşmesini sağlayın.Domatesleri rendeleyip kıymalı harcımıza ekleyin.(Küp küp doğrayanda var) Salçayı,baharatları ekleyip 5-6 dakika soteleyin.Kıymalı harcımız hazır.
Beşamel sos için;un ve yağı kavurun.Daha sonra sütü ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.(İçine vanilya ekleyen de var)Beşamel sosumuz da hazır.

Borcama ya da tepsimize lazanyaları bir sıra dizin.(Paketin üstünde haşlamınıza gerek yoktur yazıyor fakat ben yağlı kaynar suda 5 dakika bekletiyorum.)Biraz beşamel sos dökerek yayın.Beşamel sosun üzerine kıymalı harçtan dökün.(ben aralara kaşar da serpiyorum)Tüm sos ve lazanya biteme kadar bu işleme devam edin.En üste beşamel sos ve kaşarı döktükten sonra fırına verin.Üzeri kızarıncaya kadar pişirip  servis yapın.
Ve hayran bakışlara maruz kalın :)


3 yorum:

  1. kaydettim çıktısını bilem aldım gelmeden bir deneyim :)

    güzel yaparsam yapımm kuzum sağol kocaman öptümmm :)

    YanıtlaSil
  2. ne demek canm bende öptümmm;)

    YanıtlaSil
  3. en kısa sürede denicem tatlım çok pratik ve lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil