Düğünümüz....

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Nikah İşlemleri

Efendim evet nikahlanmaya karar verdik her ne kadar daha evlenme teklifi almadan evlenmem desemde haftaya cuma evleniyorum.Artık bir yılım doldu ve tayin işlerine başlamak lazım.zorlu bi süreç beni bekliyor anlayacağınız.nikah işlerine gelince ben Sinop'tayım ve nikah Zonguldak'ta olcak.İlk bulunduğunuz ildeki belediyey gidiyorsunuz.4 tane evrak toplamanız lazım
-4 adet resim
-Nüfus kayıt örneği
-Nüfus cüzdanınızın aslı ve fotokobisi
-kırtasiyeden evlilik zarfı

Resminizi çektirirken arka fona dikkat edin derim benim üstümdeki gömlekr sarı arka fon mavi çok canım sıkıldı bu duruma.sonracıma bu evrakları topladıktan sonra tekrar belediyey gidiyorsunuz ve size bi evrak veriyorlar sağlık raporu için.Aile hekiminden ve sağlık ocaklarından alabiliyorsunuz.Benim aile hekimim çok pinpirikli çıktı.Bütün arkadaşlarıma imza atan doktorların aksine,benden 2 şişe kan alındı.Zaen damarım yok canımı çok yaktılar saolsunlar.Ve o 5 katlı belediyeyi on kez in çık canım çıktı bi ara gerçekten nikahlanmaktan vazgeçeçktim.Ne zor işler ya..İşlemler tamam.;)
Kargoyla bana verilen zarfı ve nolur nolmaz lazım olur diye içine koyduğum 5 resmi mustakbel kocama yollladım.Bu arada kızlık soyadınızı kullanmak istiyorsanız dilekçenizi yazıyorsunuz.Ben kullanmıcam sanırım.Yani aradayım.Benden şimdilik bu kadar.öptüm.

13 yorum:

  1. belki nikahtan önce evlenme teklifi alırsın :) işlemler uğraştırıcı imiş ama sonu güzel olduktan sonra hayırlı olsun şimdiden :)

    YanıtlaSil
  2. tatlı telaşlar bunlar, ne güzel :))

    http://laminapropria.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. ayyyy ne kadar zorlanmıştık onları halledeceğiz derken. biz de istanbuldayız ve nikah izmirde biliyorsun inan canımız çıkmıştı... ben iki soyadı kulllanacağım :) valla canım kolay gelsin tatlı telaşlar diyelim her zamanki gibi :D

    YanıtlaSil
  4. hadi hayırlı olsun tatlımmmm

    YanıtlaSil
  5. oyy bu kadar uğraştırıcı olduğunu bilmiyordum kuzum ya. İnşallah nikahtan önce bir teklif alırsın. Ben aldım ama tatmin olmadım hehe daha şaşalı birşey istiyorum diye başının etini yiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. hayırlı olsunn :)

    bizim aile doktoru, bize belgeleri verdi, gititk kan aldırdık, ciğer filmi çektirdik, annemle yolladık ve imzalamadı, ikisini de görcem demiş. yeniden izin aldık, gittik. birimizin ikameti burda olduğu için şehir farkı probleminden kurtulmuştuk ama :)

    YanıtlaSil
  7. off hakikaten zor işler ,ama sonu güzel olacak be canımıniçiii :))ben iki soyismi kullananlardanım :)tabii senin tercihin canım benim.

    YanıtlaSil
  8. tuem;dimi umudu kaybetmemk lazım saol güzelim
    lamina;canım tek başına hiç tatlı telaş değil valla:)
    hamide;dmi canım ya ne kadar zor tatlı telaş diip avutuoruz:)
    gülümse;saol canım
    ezgi;saol güzelim
    tuba;ah canım daha ne istiosun:))
    lamore del calcio;evet tatlım arkadaşımdada ikisini görmek istemişler ahh aynı şehirde olmak var hayal bakalım gerçek olcakmı:)

    özge;sonu inş. güzel olur bebekm saol

    YanıtlaSil
  9. kuzucum sen evleniyo msuun şimdi? :) düğün nezman peki?eş durumundan tayi için sanırm,inşallah olur kısa zmnada.aynnı işlemleri geçen hafta biz de yaptık,izin belgesi aldık ama kızlık soyadını kullanma olayı hiç aklıma gelmemişti,sende görünce hatırladım,onu da halledeyim ben,dilekçe vericez sanıırm.Buarada bence de kullan kendi soyadını ,) Hadi bakalım şimdiden tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  10. s&A;tatlım düğünüm seneye olur ama dedğin gibi eş durumu olayı için nikah yapıyorum..Soyad olayını arada kaldım ya ama hala 2 günüm var çok teşekkür ederim güzelim sanada tekrar hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten çok az kalmış heyecan dorukta olmalı :) nikah başvuru işlemleri bizim için de inanılmaz zorlu olmuştu hatta perişan olmuştuk ama her şey bitince insan zorlukları değil en güzel kısımlarını hatırlıyor :) Nişanlının hala teklif için vakti var bence, hiç belli olmaz bakarsın hemen öncesinde teklif ediverir canım :) dilerim her şey gönlünce olur, mutluluklar :)


    http://betwinus.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  12. betwin us;canım nu yorumu evlendikten sonra yazıyorum beklenilen tekl,f gelmedi malesef:))

    YanıtlaSil