Düğünümüz....

19 Eylül 2011 Pazartesi

Sosyete Mantısı

Ne demiştim evli bayan olmama aylar kala kendimi yemek yapmaya verdim.Bu haftasonu sosyete mantısı yaptım.Sonuç biraz tuzsuz olsada yenir.İlk denemem hoş görün canım:))
Malzemeler ise;2 yufka(unutmayın ben tek kişiyim),300 gram kıyma,2 soğan,tuz,karabiber
Sosu İçin;sarımsaklı yoğurt,tereyağı,kırmız biber
Nasıl mı yaptım şöle efendim soğanla kıymalar kavrulur,içine baharatlar serpilir,yufka  4'e bölünür ve gül böreği şeklinde sarılır.İşin püf noktası burda başlıo sarılan  börekler buz gibi suda bekletilif hafif sıkılarak fırın tepsimize konuluyor ve piştikten sonra üstüne sarımsaklı yoğurt ve teryağnda kavrulan kırmızı biberimizi üstüne dolaştırıyoruz.Bu arada eklediğim resim tabiki alıntı benm yaptığım güller biraz solmuştu:))

6 yorum:

  1. bende aklımdan bunu geçirdim bugün akşama yapsammı diye ama haftasonuna kalacak sanırım bu tarif.. ellerine sağlık canım, nefis görünüyor ;)

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık canikom nasıl canım çekti şu an bilemezsin

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık tatlım.sen yine iyisin ben ömrümde 2 yumurta kırmamış bir kişiliğim:)üstelik nişanlımın fotoğrafını görmüşsündür satürn kıvamında, göbek halkasıyla birlikte dolaşan ve yemeye oldukça düşkün birisidir:))yandım ben...

    YanıtlaSil
  4. turta tadında yaşamak;canım mutlaka dene gerçekten pratik ve lezzetli.saol canım
    tuba;ay canım ya üzüldüm sen de yaparsın bulutunla yersin;)
    gülümse;var ya nasıl güldüm canım ya ama şu da var erkeğe hafif göbek yakışıo bence takım elbiseyi öle güzel taşıyorlar..bide yanmadın canım emin ol ben açıorm evde neti baka baka yapıyorum senn de el,nden herşey gelir canım emin ol ben sebze yemem mesela ama bikeresinde kocama patlıcan oturtma yaptım netten baka baka;)

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli görünüyo tatlım,ellerine sağlık.fırınım yok daha olsa hemen denerdim ben de,internet yemek konusunda büyük yardımcımız cidden :))

    YanıtlaSil
  6. tatlım hoşgeldin nasıldı düğün aklıma geldin valla ya haberleri bekliyorum..eminm fırının olunca eşine en güzel yemekleri yapacaksın öptm canm

    YanıtlaSil