Düğünümüz....

15 Nisan 2012 Pazar

Günün Sorusu:Kayınvalideye "anne"ne zaman denilmeli?----ve Mim

Gelen bi kaç mailden sonra burdan yazmaya karar verdim.Bem kayınvalideme kısaca kaynanama "anne"kelimesini hemen sözden sonra dedim.Çünkü o zamanlar C'yi en mutlu etmek benim için herşeyden önemliydi.He şimdi değil mi evet şimdi de öle ama o zaman kendimi hazır hissetmiyordum açıkcası çok zorlandım.bide ayrı şehirlerde oldğumuz için şu an bile zorlandığım zamanlar oluyor.2'ye ayrılmıştım.1.si evet o benim annem değildi ve annem gibi olamazdı(sıkıosa yapın annenize yaptığınız nazları ya da annenizle tartıştığınız gbi hadi bakalım tartışın)2.si ben C'yi kabul ettiysem ve o mutlu olçaksa demem lazımdı.Ve dedim.Nasıl mı bakın çok kolay oldu.kayınvalidemin adı Zeynep.Ama adı artık"anne"yani ismini değiştirdim.Zeynep değil de "anne".Yani sanki birine ismiyle hitap ediyor gibi inanın daha kolay oluyor;)
evet kızlar siz naptınız sizin görüşünüz ne sıradan alayım bakayım....





Ve gelelim mime..bu seferki mim Süslü ve Pembe Dünyam'dan..Teşekkürler bebek..

1-Yemek olsan ne yemeği olurdun ?
Lazanya ...bol baharatlı...Ben bir Garfield'ım..Çiğ köfte mi olsam ya bilemedim :s






2)müzik aleti olsan ne oluyrdun
Keman.....



3-Araba olsan hangisi olurdun ?
Sizce......bunun cevabını size bırakıyorum:)






4-Aylardan hangisi olurdun ? eylül olurduum düğünüm eylülde










5-Ayakkabı olsan hangisi olurdun ?

melissa tabiki:)

6-Kıyafet olsan hangisi olurdun ?

Bilemedim...Pijama mı olsam:)

 7-Renk olsan hangisi olurdun ?
Beyaz tabiki bana kalsa evin heryerini beyaz yapcam bana kalmıomu ne:)

8-Hayvan olsan hangisi olmak isterdin ?
Yunus..Özgür...

9-Şuan okuduğun kitabın 137. sayfasında neler var ?Şu an kitap okumuyorum dergi okuorum ve düğün dergisi olduğu için muhtemelen düğünle ilgii bişeyler var belkide o derginin 137.sayfası yok:)


26 yorum:

  1. benim için de bu süreç oldukça zor oldu:( Kayınvalidemi çok seviyorum ama direk anne demek çok yapmacık geliyordu bu yüzden ismi ile birlikte anne diyorum . Bu eşim ve kayınpederim tarafından zaman zaman espri konusu oluyor :)Bu arada ben nişandan bi kaç ay sonra anne demeye başladım ama senin yöntemini çok beğendim isim değişikliği gibi düşünseydim eminim buna çok daha kolay alışırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canm benm aslımnda en güzelini sen yapmışın ben bazen acaba annem kıskanıomu die düşünmüo değilim hala çok zor ve yapmacık gelio bana

      Sil
  2. valla ben evlendikten 1 ay sonra taşındığımızda bize bir hafta yardıma gelen kayınvalideme c. teyze diyordum... Sonra dedim kendime hamide bunun sonu yok söylemen lazım yoksa alışıp gideceksin ki kendisinin hiç bu yönde tribi ya da isteği olmamıştır ne zaman istersen o zaman söyle hatta hiç söylemeyebilirsin demiştir. Neyse artık diyorum anne diye, dediğim gibi biz de farklı şehirlerdeyiz yüzyüze az görüşüyoruz telefonda ancak, ama insan zamanla alışıyor... bir yerden başlamayı öneririm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senn kayınvalide anlayışlıymış canım:)

      Sil
  3. offf çok zor ya ben anne diyemem (sıkıysa demiyeyim )yani sevdiğimin annesi olsa bile zor yeni nesil kendi annesine bile anne demiyor acep kayınvalidemin adıyla mı hitap ederim gece gec okuyunca strese girdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkıysa deme bencde:)
      çık stresten her genç kızn başına gelio:)

      Sil
  4. ben sozde demeye baslamıstım kolay oldu ama nısanlımla ayrıldıktan sonra hala anne demem ıse baya kotu ıdı :(

    YanıtlaSil
  5. nerdeyse 1 yıldır nişanlıyız, anne demiyorum. Zaten demeye de niyetim yok. Yani annem degil ki, olamaz da :) sonucta benım ıcın cok ozel anlamı olan bır kelimeyi pat dıye herkese soyleyemem. Annem degıl o ya. Isım ya da hıtap kelımelerı kullanmadan " siz" kalıbıyla sımdıye kadar getırdım bakalım :)

    YanıtlaSil
  6. gamze gibi bende sizlerle geçirdim 1 yılı lakin bunun bir dezavantajı var.ben ona anne demediğim ve siz dediğim için o da bana siz nasılsınız diye hitap ediyor.eee o zamanda etraftakiler garip garip bakıyor.nişanlım siz nasılsınız diyorum diyee takılıyor.o benim anneme hemen dedi.annem annem diye dolanıyor.erkekler daha kolay benimsiyor.ben hala diyemiyorum.ismi tenzile tenzile anne desem o da garip geliyor.offff düğün stresi var bu konuya hiç girmeyelim strese giriyorum.düğünden sonra düşünücem:)çok zor olsada mecbur demem gerekiyor yoksa ne diyecez teyze mi??:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne bili ben bazen Zeynoş falan diorum...
      aynen tam bi stres canm bence bize bırakmalılar kararı:)

      Sil
  7. ben de tanıştıktan sonra uzunca bir süre ..teyze diye hitap etmiştim ancak nişandan sonra şehirlerine döndüklerinde ilk telefonda anne demeye başlayınca kolay geldi:)) ben de anne diyemem diyenlerdendim ama annemle babama da anne-baba densin istiyordum:) o zaman bu karşılıklı olmalıydı ikimiz de aynı zamanda demeye başladık, buarada erkeklerin çok daha kolay kabullendikleri ve samimi oldukları bir gerçek:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım erkeklere kolay...
      bi yerden başlamak lazımdı

      Sil
  8. :) biz nişanlandıktan sonra bu talep nişanlımdan geldi 'anne' de diye. ben de ilkl etapta garipsedim ismini basa getirip xxx anne dedim bir iki defa. Ama sonrasında kayınvalidem sağolsun 'bana hemen anne deme kendimi iyice yaşlanmış hissedeceğim' dediği için ben de rahatladım ve 'siz'lerle idare ediyorum:) gerçi erkekler daha kolay alışır demişsiniz ama benim nişanlım anneme hala 'xx hanım' veya 'xx abla' diyor. Çok komik oluyor:) bence düğüne doğru koyverelim gitsin:) hem adı 'anne'ymiş gibi düşünürsek daha kolay olur ama elbette kendi annemizin yerine konamaz. napcaz bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  9. ben ilk gördügüm ve konsutugum günden beri anne dedim.Cok cabuk sahiplenirim tüm insanlaraa onu benim annem degilde herhangi bir anne olarak görüdügm icin anne dedim.Ilk zamanlar cok severdimm gercekden kafa dengii,anlayisli vb vb bir anneydi ama benim annemin yeriniiiii kimse alamazzzzzzzzzzzzz yeri geldiiii sirtini cevirdiiiiiiiiiiii bir kere aramadi yasadigim zor günlerden sonraa simdi yazikalr olsun diyorumm keske okadar simartmasaydimmmmmm.Ama artikk zeliha hanim diye hitap ediyorumm.......Bu saatden sonrada öle eskisi gibi yüzüne bakip anne annecigim diyemem.Ne demis atalarimiz?? Aglarsa bir annan aglar gerisi yalan aglar diyeee......

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım şu bi gerçek asla annemz gibi olamazlar mesela biz cüneytle aynı anda yola çıkıoruz beni aradığı zamnlar oluyor ama aramadığı zamnlarda oluyor oğlunu ise hep arıyor işte burda düşünürüm ben:)

      Sil
  10. guzelgul, anne bır tane zaten:) nıye bu kadar degerlı bır kelımeyı daha hayatımda kac gundur var olan bırıne soyleyeyım kı :) annelık mı yapacak kaynanalık mı meselesı var kı ona hıc gırmeyeyım :p

    YanıtlaSil
  11. canım, benim annem de senin dediğin gibi yapmış adını anne diye düşünüp söylemiş. ben hala teyze diyorum hihihi :))) ben evlendikten sonra demeyi düşünüyorum becerebilirsem !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tubitom şimdiden söyle bence ilerde çok zorlanırsın.
      Ben nişanlandıktan sonra demeye başladım aynı senin gibi yaptım ismi yerine anne geçti.
      Sanki adını söyler gibi oldu. Zor oldu ama :)

      Sil
    2. valla şu anda da pat diye söyleyememki :) nişanlanalı 10 ay oldu şimdi durduk yere söylemek daha abes kaçıcak, ben düğünden sonraya sakladım :)

      Sil
    3. tuba;becerirsinn kuzm bulutum benm annem dersin:)
      senem;aynen canım zor bak hepsinin adı aynı "anne":)

      Sil
  12. :)) Ben nişandan sonra anne demiştim. Seninkine benzer bir mantıkla :) Anne. Yani o bir anne. Hani öğretmenler ve doktorlar da çocuğun velisiyle öyle konuşur ya.. Anne böyle istiyor. Annenin tercihi... vs :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mümkünse anne herşeyi istemesin:p
      ama onun adı "anne":)))

      Sil