Düğünümüz....

30 Ekim 2011 Pazar

Ölüm soğuk,Ölüm Acı

20 gün oldu tam..koca 20 gün..günler geçerken bana sormuyor akıyor gidiyor babannemi kaybedeli tam 20 gün oldu..ömrümde ilk kez yaşadım ölümü..ölüm soğuk.ölüm acı.hiç bir tesellisi yok.Her ölüm erken ölümmüş bunu anladım..Birden gitti..Vedalaşmadık bile.Acım ilk günki gibi taze,geçmiyor.evet farkındayım hepimiz bir gün ölecez,doğum gibi ölüm de hayatın kuralı.Acı çekmeden öldü,temiz öldü.Gül gibi yaşadı.Hep söylenenler,hep duyduklarım..Ama bunu beyninz kabul etsede kalbiniz etmiyor.özlüyorum,etimden et koparıldı ve ben görüyorum hiç birşey yapamıyorum.bir yandan Allah'a şükrediyorum böyle mükemmel bir insan babannem olduğu için..Ölümle ilgili bilmedğim meğer ne çok şey varmış.İnsan başına gelince anlıyormuş.mesela mezarının başında bağıra çağıra ağlanmazmış,ölene eziyetmiş bu.Mahfoldum ben ,isyan ettim bağırdım çağırdım.toprağını kokladım.alamadılar başından beni..Babannem ben sana çok mu acı çektirdim:(sonra nikahta çektirdiğimiz resmi ayakucuna astım..hni bizi görsün diye..asılmazmış.toprak çekermiş..ve babannemin aldığı ufak ayımı koydum..olmazmış..öle mi babanne.Her perşembe akşamı yanınıza gelirmiş ölen kişi.Sen gelceksin diye evimi sildim süpürdüm babanne en sevdiğin gül kolanyasını döktüm heryere..memnun oldunmu bitanem..Daha neler varmış..Caanımm.. seni nasıl özlüyorum nasıl canım yanıyor anlatamam..Nur içinde yat bitanem...
şarkılar seni söyler.Dillerde nağme adın,dilelrde nağme adın..Aşk gibi sevda gibi huysuz ve tatlı kadın,huysuz ve tatlı kadın....



Daha sonra şehitlerimize üzüldük..dile kolay kaç genç.Daha 20li yaşalrındalar.bir anne haykırıyor."ben sana bişey olmasın diye bisiklete bindirmezdim"sözün bittiği yer.Silah tutmayı bilmeyen gençleri dağa çıkarıyorlar.bu ne mantıkdır ne bunun adı.Daha sonra klsik gelişmeler boy gösteriyor.yok bilmem kaç pkk lı öldürüldü.bu operasyonlar için illa bizden birilerimi ölmesi lazım.bu bizim kardeşimiz eşimizde olabilirdi.İsyan etsek kime yarar kim görüyor.sonra dün ki törenler iptal edildi ne bu ya san git dans et oyna diyen mi oldu.aklım almıyor gerçekten aklım almıyor artık olanları.Tamam acımız büyük ee bizde gidelim eğlenelim demiyoruz.Madem öle sen niye 3 düğüne katıldın Tayyip Bey..acımız vardı deseydin,onada gitmeseydin..pes diyorum.

26 anne..26 baba.26 kardeş.26 hala.26 dayı,teyze,amca,arkadaş,eş,oğul,kız...Çok öldük çok...


ve Van'daki deprem bi acımız kabuk bağlamadan diğeri başlıyor.Türkiye'min üstündeki kara bulutlar dağılmak bilmiyor..Van için tek yürek olduk.sabırla,duayla Yunus ve diğerlerinin çıkarılmasını bekledik..Azra bebeğe sevindik.her enkazdan çıkan bizim için umut oldu.Elimizden gelen bütün yardımı onlara yolladık..E biz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız bize yakışanı yaptık..

17 yorum:

  1. canım benim duygularını ne güzel ifade etmişsin. ben senin kadar babaannesine bağlı bir insan görmedim ne kadar yüce bir insanmış demekki, ne kadar şanslısın böyle bir babaannen olduğu için, nurlar içinde yatsın inşallah..

    YanıtlaSil
  2. tatlım okurken çok duygulandım hatta gözlerim yaşlı şu anda bunları yazarken.Allah rahmet eylesin,ruhu şad olsun,mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  3. canımıniçiiiii başın sağolsun,ben de 4eylülde melek ananemi kaybettim çok zor,anlıyorum seni.ne denirki yaaa,bir taraftan acı çekmeden gittiğine memnun oluyorsun ama ne olursa olsun hep yanında olsun,istediğinde bir telefon ile sesini duyabilmek istiyorsun,offfffffffffff :(

    YanıtlaSil
  4. canım benimm içimi yaktın yine, babanneciğinin mekanı cennet olsun...

    YanıtlaSil
  5. cnm başın saolsun,nurlar içinde yatsın babaannen.

    YanıtlaSil
  6. tuba;ah tubamm hemde nasıl düşkündüm saol btanem
    gülümse;amin canm saol ortak olduğun için
    özge;ofki ne of seninde başınsaolsun canım
    hamide;canım benmm saoll
    chicolatte;teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
  7. bitanemmm üzme kendini çok fazla bzi senin yanındayız ne desek anlamsız gelecek biliyorum,yazdıklarını gözlerim dolu dolu okuyorum,dedemi düşünüyorum,off Allah uzun ömürler versin sevdiklerimize düşüncesi bile bukadar kötüyken bunu yaşamak nasıldır bilmiyorum..

    YanıtlaSil
  8. s&a;saol güzelim ortak olduğunuz için Allah kimseye yaşatmasın dicem ama hepimizin gideceği yer allah Sıralı ölüm versin diyelim.Allah sevdiklerimize uzun ömür versin canımm

    YanıtlaSil
  9. mekanı cennet olsun...
    gözlerim dolu dolu okudum yazınızı...
    içim burkuldu...
    hayatt bazenn acıı...
    :(

    YanıtlaSil
  10. saol canım eminim cennettedir zaten bide alışabilsem...hayat bazen çok acımasız çokk

    YanıtlaSil
  11. Başınız sağolsun, blogunuzu yeni keşfettim.Çok hoş yazılarla süslemişsiniz. Artık sizi keyifle okuyacağım, ama tabii ki inşallah güzel paylaşımlarınızı.
    sevgiyle, sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederim güzelim inşallah öle olur hoşgeldin;)

    YanıtlaSil
  13. Mrb canim, yazini gorunce gozlerim doldu birseyler dugumlendi icimde devamini okuyamadim, bende babaannemi gectigimiz nisan ayinda kayip ettim, bende o an anladim gercek gitmelerin ne oldugunu, ben doyamadim ama kendine gurbetteyim yazdan yaza gorurdum, dopdolu gecirsekten gunlerimizi doyamadim iste, yazin o eve nasil girecegim bilmiyorum, her kosesinde babaannem var, attigi adimlar, kizim diye seslenisleri.. ilk defa bu konuyla ilgili konustum daha once yakinlarima bile soyleyemediklerimi burda yazdim, uzduysem hakkini helal et, icim dolmus. Baki olan sadece Allah 'dir cok sukur bunun bilincide oldugumuz icin dayaniyoruz, Rabbim mekanlarini cennet eylesin. Amin .

    Teror'e gelince : soylenecek cok sey var ama suan hic iyi degilim,
    Rabbim vatanimizi kotulerden, ve kotu zihniyette olanlardan koruyup sakinsin, Sevgiyle kal ..

    YanıtlaSil
  14. ilk öne acını ve acımı paylaştığın için teşekkür ediyorum.birilerinin beni anlaması gzel dicem ama keşke bu acıyı yaşamasaydın ve beni hiç anlamasaydın.zor güzelim biz altlı üstlü otururduk şu an o ewe gresim gelmio,gözüm sürekli arıyor sanki bi odadan çıkacak gibi her an.çok özlüyorum hani zaman azaltr diolar ya acıları azaltmıo zaman sadce kabullendiriyor...sennn de başın saolsun güzelim Allah mekanlarını cennnet etsin..
    sewgiyle kalalım...

    YanıtlaSil
  15. Tskr ederim canim, dedigin gibi zaman sadece kabullendiriyor.

    YanıtlaSil
  16. Canım başın sağolsun,öyle bir yazmışsın ki,okurken ağladım.Allah geride kalan sevdiklerine uzun ömür versin canım

    YanıtlaSil