ıg den takip edenler bilir bu aralar bu güzel yemeğe fazlasıyla taktım.ee 3 yıl olcak buraya geleli biraz kapalım dimi havasından suyundan...Islamayı ben ilk kez Sinop'ta yedim.Buraya özelmiş.ama ayaklananlar olamsın bize ait die sonuçta hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye dimi:)
Gelelim malzemlere(büyük kare borcam için)
-yarım kilo ıslamalık yufka
Nedir bu ıslamalık yufka:bizim burada yufkacılarda satılıyor.Yufkayı rula yapıp 2 parmak kalınlığında kesiyorlar , fırına veriyolar ve kıtr kıtır olana kadar fırında duruyor.
-2 parça tavuk but
En yağlısından.Hatta köy tavuğu olursa yemede yanında yat.
-tereyağı
-ceviz
-tuz
-karabiber
ölçileri yok tamamen damak tadınıza kalmış..
yapılışı
tavuk butlarını içine su koyduğumuz tencerede haşlıyoruz.Dikkat suyumuzu kullancaz.içine ben tat katsın die kara biberde atıyorum biraz.Daha sonra haşlanan tavuk etlerimizi didikleyelim bi tabağa.
geçelim ıslama yufkalarımıza.Yufkalarımızı borcama yada tepsiye diziyoruz.Üstüne haşladığımız tavuk suyunu döküyoruz.dikkat çok sulu olmyacak sonra hamur gibi olur.Daha sonra erittiğiniz tereyağını döküyoruz.Dedğim gibi tamamen damak tadınıza kalmış.Didiklediğimiz tavuk etlerini koyduktan sonra üstüne ceviz serpiyoruz.Ve ıslamamız hazır.
Notlar
-ben bi kısmını yoğurtlu yapıyorum:)
-en son 5 10 dakka fırında verebilirsiniz.Ben kurur diye tercih etmiyorum.
-Bloğum yemek bloğu değil kusurlarım olduysa affola anlamadığınız yeri sorabilirsiniz:)
Afiyet olsun...
Bloğuma girişte kullanıcı adı falan soruyor bu durumdan kurtulmam için ne yapmam lazım bilen var mı?
Sevgiler
öperim çokk
Gisi adlı bloğun güzel hediyesi için burdan lütfen inş. bana çıkar henüz runnerım yok çünkü ondan size başarılar falan dilemeyeceğim:)
aman allahım kım bılır ne guzeldır tadııı!
YanıtlaSilöle valla:)
Siltarifin güzelmiş canım...
YanıtlaSilcan çektiren cinsten :)
ellerine sağlık :)
afiyetler olsn canım
Sileline sağlık şekercik
YanıtlaSilÖmürcüm öperim
Sil:)) o zaman ben bu çekilişe katılmıyorum canımm son zamanlarda şanslıyım biraz :))) hehe bu arada çok değişik bir lezzet ilk defa görüyorum denicem bu tarifi ellerine sağlıkk :))
YanıtlaSilay kıyamam katıl be kuzm ha ben ha sen :)dene mutlaka
Siloff şahane görünüyor eminim tadıda görüntü kadar güzel olmalı denemek laızm ellerine sağlık ilk defa gördüm :D
YanıtlaSilbende burda ilk defa gördüm ve yedim tatlım
SilÇok güzel gçrünüyor ellerine sağlık eminim tadıda nefis olmuştur.Bende bunun gönen usulü saçaklı mantı olanını yapıyorum benzer bir şekilde:)çok nefis oluyor.Eşimin yengesinden onları ziyaretimde öğrenmiştim
YanıtlaSilSaçaklı mantıyı araştırcam canım senn de elllerine sağlık öperim
SilCanım benim ellerine sağlık ben b yemeği kırklarelinde yemiştim süper bişeydi :)
YanıtlaSilevet canım harika:)
Silöncelikle ellerine sağlık harika görünüyor uzun zamandır zevkle takip ediyorum her postunu bursada yaşıyorum, biz burada şibik diyoruz bu yemeğe biraz komik ama kim koymuş bilmiyorum adını :) buarada sen üzülme ben sana runner gönderirim çekilişe gerek yok ;)
YanıtlaSilHoşgeldin..bursa çok güzel-miş ya ben gelmiştim ama çok uzun zamn oldu..şibik..:))onuda araştırayım...
Siloyy saol çok düşüncelisin...
Hoşbuldum :) evet bursa güzel bir şehir gezilecek yer çok bekleriz yine ;) mineabrasoglu.blogspot.com runnerlarıma bakmayı unutma ;)
Silbende sabah denedim pembe p... siteye olmadı bunu deniin:)
SilAllah'ım bayıldım ben bu yemeğe! :)
YanıtlaSilNasıl malzemeler, nasıl lezzetler bunlar :)
Daha önce hiç yemedim, mutlaka denemem lazım :)
Ellerine sağlık canım benim
Didemcim sen de bana bunu dediysen ben kaptım olayı:))
Silsüperrrr olmuştur eminimmm, eline sağlıkkk canımmmm...
YanıtlaSilafiyet olsun kardelenim
SilTarifi aldım ,denemeliyim.Sitenize katılıyorum .sizide bana beklerim:)
YanıtlaSilhttp://demodeyiz.blogspot.com/
geliyorum o zamn:)
Sililk kez duydum ıslamayı, ülkemiz ne çeşitli tatlara sahip, kimbilir daha bilmediğim neler vardır .. benim iiçin de bol bol ye.
YanıtlaSilcanm ülkemiz çok farklı lezzetlere sahip ve malesef ben ot yemedğim için fazla bilmiyorum ...sen de ye bebeğe lazım:)
SilÇok hoş görünüyor denemeyi düşünüyorum. Takipçiniz oldum. Sizi de kendi bloguma beklerim sevgiler :)
YanıtlaSilGelirim tabi sevgiler
SilBenim annem(bulgaristan göçmeni) börek yaptığı zaman kalan yufkaları kuzine üzerinde bi kaç dk kuruttuktan sonra küçüklü büyüklü parçaladığı yufkların üzerine dökerek yapıyo benzerini. Hatırlayınca yazayım dedim.
YanıtlaSilSinoplu olarak bayılıyorum islamaya :) ankarada da olsa keşke yufkasi :( eline sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilSinoplu olarak bayılıyorum islamaya :) ankarada da olsa keşke yufkasi :( eline sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSil