Herkese günaydın...
Bugünkü konumuz mutfakla ilgili...Geçen gün patates haşlamak istedim ve artık hangi diziye daldıysam mutfaktan gelen kokuyla kendime geldim.Tenceredeki su uçmuş,patatesler dibe yapışmış ve tencerem simsiyah.."bi papatesi haşlayamıyosun"die baya bi söylendim kendime...Tencerem kullanılcak gibi değildi..
araştırmacı ruhum buna da el attı ve hallettim.Nasıl mı?Tenceremize su doldurup içine bulaşık deterjanı döküyoruz ve kaynatıyoruz..Kaynadıktan sonra 1 saat bekletip telle temizliyoruz ve pırıl pırıl.Bazı sitelerde lavoba açıcıların da işe yaradığından bahsetmiş(aliminyum ve teflonlar hariç tabi)ama denemedim sonuçta çok zararlı...
Bu arada demin Gisi nin bloğunda patates haşlamayla ilgili püf noktalar var.Bi bakın derim.Mesela ben haşlanırken içine sirke konulacağını bilmiyordum..Ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp;)
Canım benim, çözüm bulmuş olman güzel.. Bende püf noktaları pek bilmem :)
YanıtlaSilgüzel paylaşım bilgilendirme için teşekkürler:)omurinandi.blogspot.com
YanıtlaSilCanım çok geçmş olsun daha kötüsü olmamış ya..
YanıtlaSilBence de lavabo açıcı iyi ki kullanmamışsın çok yakıcı bişey çünkü o, eline biraz değse yanıyo insan..
canım benim geçmiş olsun...
YanıtlaSilCanıım :*
YanıtlaSilAyrıca geçmiş olsun diyorum.
Sevgilerimle...
temizleme kısmını biliyordum da sirkeyi ben de duymamıştım canom :)
YanıtlaSil:) tencereyi kurtardın yani.
YanıtlaSilne güzel bilgiler, yeni bişeyler öğrenmiş oldum bende :) cnm benim dikkatli olmak lazım ama işte insan yapa yapa yaka yaka öğreniyor bu işleri dimi :)
YanıtlaSil